Eldorado med Kjell Alinge

Lördag 22 november 1980 (helt komplett spellista)

Precis före programmet spelas: Eva Dahlgren � Bara Ibland

Vanlig hallåkvinna: Eva Dahlgren, Bara Ibland. Sannerligen ett inre landskap. Sådär kan det väl kännas ibland, som ett regnigt höstruskigt väder inombords. Därmed sätter vi punkt för vår Melodiradio denna lördagkväll. Innan vi fortsätter här så ska jag nu berätta vad man gör i våra grannkanaler [...] Det här är Program 3 och vi hade tänkt att ägna de två sista timmarna på det här dygnet åt Eldorado � Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Håll till godo.

Eva Dahlgren � Eldoradosignatur

Monica Schmidt jingel: P3, tisdag och lördag: Eldorado.

Hetty Smith a.k.a. Cherry van Gelder-Smith � Sitting In The Cafe

Reportage: Vad eller hur skulle du göra för att få Sverige roligare? (repris från 8 nov)

John Cougar [Mellencamp] � Make Me Feel

Riksradion presenterar: Lyxradion Eldorado (repris från 4 nov)

Keith Sykes � Ain't That Some Lovin'

På samma våglängd (allra första gången den förekommer, i slutet av jingeln hörs slutet av The Beatles � From Me To You (1963)): Vi har börjat skörda de första postsäckarna nu, det är Postverkets speciella sidensäckar med Eldorado inpräntat i guld på sidenet. Breven har just anlänt nu i våran sjuglasvagn, jag ska se om ... (prassel) ... där. Här har vi ett brev från Lotta som vill att vi spelar High Steppin', Hip Dressin' Fella med Love Unlimited för hennes kompisar. Då gör vi det. Varsågod.

Love Unlimited � High Steppin', Hip Dressin' Fella (You Got It Together)

Ett gyllene örhänge: [året] 1963. Skotten i Dallas � Amerikanske presidenten John Kennedy blev i dag beskjuten och sårad av revolverkulor när han åkte i kolonn i öppen bil i staden Dallas i Texas � 1963. � En stor spioneriaffär har avslöjats i Stockholm. Som misstänkt för grovt spioneri för Sovjetunionens räkning har överste Stig Wennerström vid Flygvapnet begärts häktad vid Stockholms Rådhusrätt. � 1963. Det stora tågrånet. � Ett tågrån i bästa vilda västernstil ägde tidigt i morse rum nära Alesbury i England. Beväpnade och maskerade män bordade ett posttåg på väg från Glasgow till London, och övermannade lokpersonalen som belades med handklovar. Bytet uppskattas till mellan tvåhundratusen och en miljon pund, alltså mellan tre och femton miljoner svenska kronor. Tågrånet är det största som någonsin förövats i Storbritannien. � 1963.

Leslie Gore � It's My Party (1963)

Steely Dan � Babylon Sisters

Kjell Alinge & Janne Forssell humor: Som gäst i studion i kväll har vi Tomas Tulpan ifrån gruppen Sättpotatis. (repris från 4 november)

John Martyn � Sweet Little Mystery

Tim Renwick � When He Rides Away

Film med Stefan Wermelin: Den här veckan hade jag tänkt att vi skulle gå igenom biorepertoaren och gradera den enligt gong-skalan, vi kan då höra illustrerat i bakgrunden här med olika gongar vad vi tycker om olika filmer. Vi börjar då med Roman Polanskis Tess som får en ( bong !) och sen har vi Dudley Moore, Milda makter ( bong !) Magnum Force med Clint Eastwood får ( bong !) och så har vi en gong här för Du är inte klok, Madicken � nä, det var, nä just det. American gigolo får ( bong !) en gong här ja. Mannen som slutade röka , en annan reprisfilm som går här på repertoaren ( bong !) får en gong, Sköna juveler med Burt Reynolds får ( bong !) en, och ja, Himlen kan vänta kan få ( bong !) en sån till, tack. Fame får naturligtvis en ( bong-dingelidong !) och Den Girige med Louis de Funès ( bong !). Men veckans största gong får som vanligt Akira Kurosawas Kagemusha , och den låter � Stopp, stopp! Inte en gång till! ( BWOOOOONNNnnngg...! )

Sheena Easton � 9 To 5 (släpptes på LP:n Morning Train (Nine to Five) )

Jingel: (med ekoeffekt) De bästa skivorna kommer alltid först i Eldorado.

Andy Gibb � Time Is Time

Jingel: (publikjubel och fanfar på en tjurfäktningsarena)Här i Eldorado har vi just inlett slaget i lyxen!

The Stylistics � Hurry Up This Way Again

Steely Dan � Hey Nineteen

Litet reportage: Jerry Williams, vad är ett Eldorado? � Ett höjdarprogram som går på tisdagar i P3 mellan tio och tolv på kvällen. Och så röjer de om på lördagar mellan tio och tolv (skratt). � Jaha, jag trodde det var en guldgruva. � Näe, jag tror att det är ett höjdarprogram.

Monica Schmidt jingel (först en orgel som två gånger ljuder Eeelll... ): Eldorado (åskknall och skyfall)

Turley Richards � I Am Coming Back Home (With A Little Bit Of Luck) (avbryts efter en minut)

Avbrott för en sammanfattning av lördagens nyheter från Ekot

*

Eva Dahlgren � Eldoradosignatur (instrumental)

Monica Schmidt: Eldorado � en guldgruva i P3!

Steve Voice � Radio Blue (b-sidan på singeln On The Shelf )

Fjum-fjum-reportage med Janne Ferm: Du får byta skepnad för ett år. Till vad eller vem skulle du välja? � Om det varar i ett år så skulle jag gärna vilja vara en av de gamla grå gubbarna som står på estraden på Röda Torget och tittar på folket. (Norrmannen:) Det var veldans vilken exklusiv kamera du ligger inne med! � Musiker skulle jag vilja bli. � Marianne Faithfull. � Shirley McLaine � [Ronald] Reagan. � Tornsvala. � En helt vanlig. � Jag kan tänka mig att vara rockbrud ett tag. Jag tror att det är en skön grej. � En välskött motor. (Norrmannen:) Hvordan var det? � Nåt djur som lever både på land och i vatten. (Norrmannen:) Får di se ut hur i vill på Sverige-kringkastningen? (Janne:) Vad menar du med det där? (Norrmannen:) Det är bare hår över hele skallen. Ja snakke dann isepinnen igjen. Er jeg ute då på luften? Ja, nu vet jag. Örn. Det vill jeg vare. Örn. De har en översyn på allt och lagom distans. En kan avgöre distansen selv, det er bare å reglere.

Helen Reddy � A Way With The Ladies

Kjell Alinge humor: Här i Eldorado följer vi förstås den framtida teknikens fascinerande framväxt. (repris från 11 november)

M � Keep It To Yourself

Eva Dahlgren � Egoism (Eldoradospecial som Eva skrivit ihop med Anders Glenmark , specialinspelning för Eldorado, senare utgiven)

Monica Schmidt jingel (först en orgel som två gånger ljuder Eeelll... ): Eldorado (åskknall och skyfall)

Randy Meisner � One More Song

Fjum-fjum-reportage: (Janne Ferm:) Eldorado frågar. (Alexandra:) Sätt igång. � Eldorado frågar kvinnan bakom titeln Nattens Drotting. � Det räcker med Alexandra � Om du fick leva resten av ditt liv helt efter dina egna ritningar? � Då skulle jag skriva en månad, så arbeta en månad, resa en månad, skriva en månad. � När njuter du som allra mest? � När man har lyckats med nånting. Det kan innebära ett fullt hus, eller att det är en bra show eller att man är tillsammans med den man älskar. � Ett tips på hur vi ska få Sverige roligare. � Att stötta dem som har lite idéer som är lite annorlunda. (fjum-fjum-ljudet kommer sist här)

Steely Dan � My Rival

Ett gyllene örhänge: [året] 1976. � Valresultatet: borgerlig regering i Sverige � 1976. � Och så försvinner alltså mellanölet. Strax före klockan fyra i eftermiddags fattades det historiska beslutet. 159 riksdagsmän ville ha bort mellanölet nu, och 148 ville ha det kvar. � Inte bara elände 1976. � Inför Gud den Allvetande och i denna församlings närvaro, frågar jag dig, Silvia Renathe Sommerlath: Vill du hava denne Carl Gustaf Folke Hubertus till din äkta man och älska honom i nöd och lust? (Silvia:) Ja.

Rod Stewart � Tonight's The Night (Gonna Be Alright) (1976)

Fjum-fjum-reportage: Eldorado frågar. � Sätt igång. � Eldorado frågar kvinnan bakom titeln Nattens Drottning. � (skratt) Det räcker med Alexandra � Om du fick välja filmrollen? � En härlig önskan, jag önskar att jag kunde då spela Madame Pompadour, och motspelare tror jag att jag skulle välja Jörn Donner. � Om våran kung sa upp sig, vem skulle vi ha i hans ställe? � Hmm... jaa... varför inte Ulf Adelsohn? � I ditt kommande liv får du veta att du ska ha gestalten av en maträtt. � Jag tror att jag skulle vilja vara ett läckert ostron. (fjum-fjum-fjum)

John Lennon � Woman

Fjum-fjum-reportage: Eldorado frågar. � Sätt igång. � Eldorado frågar mannen bakom titeln verkställande direktör, Svenska Filminstitutet. � Jörn Donner. � Hur mår du? � Jag mår alldeles utmärkt. (fjum-fjum-fjum)

Billy Ocean � Nights (Feel Like Gettin' Down)

Jingel: Skriv i natt. Till Eldorado, Riksradion, 105 10 Stockholm. Eldorado, Riksradion, 105 10 Stockholm.

Climax Blues Band � Hold On To Your Heart

Lennart Wretlind: Det låter på ett speciellt sätt om Eldorado, och vi tackar de tekniker som medverkar i kväll: Lasse Jonsson, Ove Bergwall, Bampe och Mats Ekman.

Marwin Gaye � Ego Tripping Out

Eldorado betyder på svenska Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Och Eldoradoproducenterna är: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. Dessutom i Eldoradoredaktionen: Janne Ferm, Jan Forssell, Monica Schmidt, Jan-Erik Sundqvist och Stefan Wermelin. Och som speciell gästsolist i kväll: Barbro Schultz.

Eva Dahlgren � Eldorado (gavs något förkortad ut på LP:n Eldorado Stjärnornas musik år 1982)

Vanlig hallåkvinna: Eva Dahlgren avslutade Eldorado � Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Trettio sekunder fattas till midnatt, och jaa, vi får prata en liten stund innan det nya dygnet kommer, kan väl berätta att Eldorado kan ni höra tisdag och lördag, här i Program 3, mellan klockan 22 och klockan 24. Vi får väl säga god natt till er som inte tänker vara med oss längre, sov så gott, ha en trevlig söndag, och för er som stannar kvar, välkomna till Nattradion som vi tänker inleda alldeles strax med lite Swing & Sweet. En timme blir det av dylikt, sen kommer Melodiradio klockan ett, Nattönskningen ett och trettio, och sen hela natten Melodiradio och så den där lite hemlighetsfulla rubriken Mitt i natten , vad nu den innehåller, det får ni väl se då, ni som tänker härda ut till klockan tre. Men ni som har härdat ut så här länge för att få lyssna till Swing & Sweet med Leif Andersson "Smoke Rings", håll till godo.

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 18 mars 2021