Eldorado med Kjell Alinge

Lördag 21 februari 1981 (helt komplett spellista)

Ljudeffekt (andra gången med ljudeffekter sedan 7 februari): ånglok som tuffar igång

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (med ekoeffekt)

Kjell Alinge presentation (med nasal röst): Resande med Eldoradoexpressen! (ånglok som tuffar igång ) Resande med Eldoradoexpressen! Trafikanter till Sjunde Himlen, Hängande trädgårdarna och så Buh-buh-månens banansida, Krylbo, Backlura och svarta hålet i lilla stjärnbilden under där jag parkerade i morse! Tag plats och stäng dörrarna och stå still, och vänta på första låten som lilla fjantiga starleten Bettan Beatrix 1 står och laddar här i en jättefjums. Varsågoda!

Rupert Hine Misplaced Love (även Marianne Faithfull är med och sjunger på den här låten)

Kjell Alinge: En gång i tiden fanns Quantum Jump, bandet med Rupert Hine som nyckelfigur. Sen hörde ni Rupert producera Murray Head där han blandade Tabasco och sammet. Nu Rupert Hine på egen hand, en singel från kommande LP:n Immunity .

Quincy Jones Ai No Corrida

Jonas Hallberg humor: Samtal med general Stålnacke (repris från 17 februari)

Yvonne Elliman Sally Go 'Round The Roses (1978)

Film med Stefan Wermelin: Nä, stopp kan du stänga av den där, för att den där signaturen kan vi nog inte ha i dag, för att det passar inte speciellt bra in. (signaturen avbryts) De här filmerna som de handlar om i dag, de har bara sett hollyvood på vykort. Det passar nog bättre med den här signaturen: (liten snutt ur Louis Martinelli? Arrivederci Roma) Det här handlar alltså om videofilmer, såna som man kan hyra, och de är väldigt ofta italienska. Nu har jag helt hoppat över alla de här riktiga filmerna som numera går att hyra, såna där som har gått upp på biograferna. Här handlar det om filmer som inte ens har lyckats ta sig upp på Canvaspalatset, det är en biograf här i stockholm som inte har det goda omdömet på parkettplats precis. Så under de senaste veckorna så har jag blivit blåst på 20 miljoner, utsatt för djävulsänglarnas hämnd, nästan störtat med Concorde (The Concorde Airport '79, David Lowell Rich, 1979), fått min Apachekvinna skjuten från mig under den brutala jakten o.s.v. o.s.v. o.s.v. Och det vet man väl, jaha det har man väl hört, det har man ju sett på tv, det har man väl läst i tidningarna, det här om våldspornografi och underhållningsvåld. Fast det kan knappast gälla de här filmerna som jag har sett. Det har varit kantigt tillhuggna skådisar som man har försökt att passa in i alldeles ovanligt tomma hål, och så ska de försöka de röra sig mot någon slags kolorerad bakgrund. Nog för att det skjuts och det slåss en massa, och en och annan bröstvårta dyker nog upp nån gång, men det är inte speciellt upphetsande eller skrämmande eller farligt eller spännande. Mest är det dötråkigt och urdåligt. Dåligt dubbat är det också, italienska munrörelser till amerikanskt tal. Jaa men vadårå, säger du kära lyssnare, det såg jag ju här på tv: Motorsågsmassakern (The Texas Chain Saw Massacre, Tobe Hooper, 1974) den är väl riktigt läskig! Men det vet jag faktiskt ingenting om. Ända sen den där hela filmuthyrningsindustrin fick sån fin marknadsföring i tv så har det varit helt omöjligt att få tag på den filmen, för den ska ju alla se

Johan Lindell & Hjärnstorm Samma Ljud (förhandspremiär i Eldorado av en kommande singel)

Eldorado i 60-talet: Martha And The Vandellas Dancing In The Street (1964)

Kjell Alinge humor: Sanningen ska fram! (Olle, partimedlem)

Phil Collins If Leaving Me Is Easy

Kjell Alinge humor: Sanningen ska fram! Och nu den mycket spännande fortsättningen! Över till Riksdagshuset. (Olle:) Herr Talman! Det det är svårt att att i denna stund, kanske öh []

Massimo Bubola Marabel (1979, från Italien)

Spinners Medley: Yesterday Once More / Nothing Remains The Same (cover på Carpenters )

Fjum-fjum reportage: Intervju med pressfotografen Carl-Johan Rönn

Adrian Lee Neon Neon

Fjum-fjum reportage: Intervju med pressfotografen Carl-Johan Rönn (forts.)

Rick Nelson Do The Best You Can

Fjum-fjum reportage: Intervju med pressfotografen Carl-Johan Rönn (forts.)

The Korgis Young 'N' Russian (1979)

Avbrott för lördagens nyheter i ett sammandrag från Ekoredaktionen

*

Ljudeffekt: tvåmotorigt propellerplan

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (viskande)

Kjell Alinge presentation (nyper sig om näsan): Eldorado Airline, kapten Grönning Ensidling. Vi kör just nu in i ett moln av lösmustacher från Clark Gable-kontrakten på Filippinerna. Till höger har ni Spetsbergen och Gibraltar, till väster ser ni ryska kaviarstänken från Rod Stewart senaste charterupplopp på kabinfönstren, men nu: musik!

Phil Collins I'm Not Moving

Hetty Smith a.k.a Cherry van Gelder-Smith Sitting In The Cafe (1980)

Kjell Alinge och Janne Forssell humor: (applåder) Ja, mina damer och herrar, hjärtligt välkomna här till Studio 3418 här i Radiohuset, det är världspremiär i kväll för nånting som aldrig tidigare har hänt i radiohistorien. Världspremiär för tankeöverföring via radio, (applåder) helt i enlighet med kungl. maj:ts bestämmelser i fråga []

[Eldorado i 60-talet:] Harpers Bizarre Chattanooga Choo Choo (1967)

Jonas Hallberg humor: Samtal med psykologen Vad är det ni håller på med? Som jag sa tidigare så är det människokärlek vi håller på med. Det är människokärlek. Jaha! Är det det? Kort och gott är det så, förstår du. Du har missuppfattat lite? Jaså, jaha! Mm. Jaså, jaha! Ja. Då får jag tacka så mycket! Ja, det var knivigare det! []

Hansson De Wolfe United Beautiful Liar

Fjum-fjum reportage: Intervju med komikern och skådisen Magnus Härenstam

[Eldorado i 60-talet:] The Electric Prunes I Had Too Much To Dream (Last Night) (1966)

Murray Head Mademoiselle (1978)

På samma våglängd allra första gången som det är Kjell Alinge som läser ur lyssnarbreven): Brev, från Niklas Jensen; skriver så här: Ni har spelar mycket bra musik men jag tror inte ni har spelat Steve Cropper och låten Playin' My Thang. Snart har vi det: Steve Cropper Playin' My Thang

Gino Soccio Rhythm Of The World (1980, från Canada)

Adolphson-Falk Rum För Dig (specialinspelning för Eldorado, senare utgiven på singel)

Science Tokyo (1980)

Jonas Hallberg humor: Samtal med radioproducenten Jonasson Vad är det ni håller på med? Ja, men nu svarade jag på det tidigare, vi håller alltså på med ett underhållningsprogram för att få folk lite, lite gladare och lyckligare, det är väl inte så konstigt? Jaha! Är det det? Ja! Glädjespridning! Javisst! Jaså, jaha! Det är väl inte så konstigt? Jaså, jaha! Och du ringer bara för att fråga det! Då får jag tacka så mycket! Ja, det var knivigare det! [] (Det är alltid samma röst som frågar i telefonen, och alltid exakt samma frågor, humorn ligger i det som skiljer hur de olika uppringda personerna beskriver sitt yrke med floskler innan de till slut kommer till saken)

John Lennon Imagine (1971)

Fjum-fjum påannons: (telefonen ringer, luren lyfts) Jaha, Jonas Hallberg. Ja, hej jag heter Jonas Hallberg. Jaha? Hej. Hej. Och ja, vad ville du fråga då? Jo, jag skulle vilja fråga: Måndagsbörsen ? Jaa, jag skulle vilja uppmana alla mellan 10 år och 80 år, att gå och lägga sig tidigt på lördag kväll och söndag kväll för att kunna orka med att se Måndagsbörsen , 1981, 21:35, alltid i TV1.

Jona Lewie You'll Always Find Me In The Kitchen At Parties (1980)

Lennart Wretlind: [] med Jona Lewie som dyker upp i Måndagsbörsen på tv nu på måndag. Där kan du också se Skreckskruv(?) och John English.

Eldorado betyder på svenska Nattens nöjen och Stjärnornas musik. Och Eldoradoproducenterna är: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. Dessutom i Eldoradoredaktionen: Janne Ferm, Jan Forssell, Monica Schmidt och Stefan Wermelin.

Eva Dahlgren Eldoradosignatur (instrumental, lång ommixad version)

Ljudteknikerna ej medtagna på ljudfilen, men alla de personer som Jonas Hallberg ringt upp och haft samtal med, har allihop spelats av samme Jonas Hallberg, precis som 17 februari.

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 12 november 2017 (uppdaterad 18 mars 2021)