Eldorado med Kjell Alinge

Nattens nöjen och Stjärnornas musik, Tisdag 16 februari 1982 (helt komplett spellista)

Ljudeffekt: Pluppande bubblor

Isadora Juice � Eldoradosignatur

Kjell Alinge humor: Hörru Göte, Göte, min gosse, nu har det blivit läggdags här! Nu får du faktiskt ta och knäppa av radion, skruva ner den så kommer du, så går vi och lägger oss. � P-p-p-p-pappa, Eldorado, det är Eldorado nu! � Nu ska du sova! � Men dom sänder i siden, pappa, det är lyxradio! � Schhh! Klockan är mycket nu här, titta här, va. Klockan är mycket, hon är över tio och i morrn är också en dag. � Men ska du inte lyssna, pappa? Du brukar ju alltid lyssna, pappa! Det är Eldorado! � Marsch i säng! � Jag vill höra på Eldorado, pappa! P-p-p-p-pappa, om inte jag får höra på Eldorado, då visar jag mamma alla tidningarna med skära tanter, som du har i garaget. Så det så! � Skära tanter? � Ja-a! Jaa, som ligger uppochner med stjärten upptill och rider på kanoner utan byxor och sånt. � Jaså? Jaså, har du varit där ute och rotat, din rackarpojke?! Jaa, hörru du, hm, eh du förstår, det där förstår inte du. Det är så här nämligen, de där är en sorts varukataloger som pappa har på jobbet. � Varukataloger? � Eh-hrm, det är en sorts provtryck för våran nya kickline, dom där är våra nya prov, dom ska du inte rota i! � P-p-p-p-pappa! Du är ju i den termonukleära branschen, det säger ju alltid så här: uranstaplar och skyddskåpor, och tanterna dom är ju sprittis som tjejerna i gympaomklädningen, fast omkull på golvet med långa brandslangar. Vilka konstiga varukataloger, pappa! � Nu har vi pratat nog om det här tycker jag, Göte. Kom nu här! � P-p-p-p-pappa, vilket konstigt jobb du har, pappa, och häromdan så var ni hemma och prova såna där varor då va, du och din sekreterare Gullet. � Nämen Gullet? Nu menar Göte, du menar väl fröken Tideman? � Nää, du sa själv Gullet och min lilla marsipanhumla när ni låg där på terrassen, och hon såg också ut som där skära tanterna i katalogen. Jag fattar ingenting, pappa! Ni lät så konstigt så min lilla hamster hacka tänder flera timmar senare. Och mamma har undrat varför den blev så där, och jag har inte sagt nåt, ÄN! � H-h-hrm Göte! Göte, nu ska vi ta det, lugn Göte! � Så, pappa, så jag får höra på Eldorado, då? � Javisst! Det är klart! Du, vi hör på det tillsammans, du och jag, Göte! Men du, det är en sak, du ska nog inte oroa mamma med hamstern, du vet hur känslig hon är! � Nej, nej, nej, nej, pappa! � Hör du det, Göte, du ska inte oroa henne! � Javisst, pappa, jag säger ingenting! Höj radion lite, det är Eldorado! Två timmar som glimmar pappa, det är Eldorado! Det är Eldorado! (I bakgrunden: Sky � Connecting Rooms(1981))

Greg Guidry � (That's) How Long

Mayday � Innocent Bystander

Film: Time Bandits (Terry Gilliam/Monty Python, 1981, svensk premiär 12 feb 1982)(betyget silver)

Adrian Gurvitz � Classic

Françoise Hardy � Tamalou (1980, från Frankrike)

I radioarkivet: Intervju med Jim Morrison, The Doors i San Francisco (sommaren 1967)

(Eldorado i 60-talet) The Doors � People Are Strange (1967)

Charlie Hillson Band � Dansa Så Nära Ni Kan

Bok: Orlando av Virginia Woolf

The B-52's � Deep Sleep

Jona Lewie � I Think I'll Get My Hair Cut (singel producerad av Rupert Hine)

Jessi Colter � Ridin' Shotgun

Serietutan: Linda och Valentin 6 � Den falska världen (bakgrundsmusik: Vangelis � Main Title (Blade Runner) ) (betyget silver)

New Musik � All You Need Is Love

The Waitresses � I Know What Boys Like (1980)

Mikael B. Tretow � Eldoradojingel där en lyssnare finally got rid of the Svensk-Skånish accent

Mary Wells � Gigolo

Avbrott för nyheter

*

Ljudeffekt: Havsvågor, delfinknarr och delfinpip

Isadora Juice � Eldoradosignatur

Kjell Alinge: Gonatt, gonatt alla luxuösa fåntrattar i sänghalm och chippendalesoffor. Och hjärtligt välkomna till ännu en trendig tisdagstimme av Eldorado, sena timmen. Vi är ständigt trendiga, påhittiga, händiga; hanterar vi senaste glamour-gurglet om vem som står och pussar längst i premiär-kajutan, är det inte hon som var � jo! Vi knäpper på lyxiga lutan. Här blir det tempo i tapeten, från valsverk till tangorabatt på fem röda tangenter. Det är själva skymningen som läckt ner i orgelverket, har det visat sig, och färgat klaviaturen i gyllengnister och be-bop-a-lila. Ti-hi! Och enligt senaste Trend-trumpeten blir det nya, i vår: små fnissiga utegångsorglar som lirar Haydn Freestyle med mjukaste moccatoccata, och liten smittsamt surrande fuga mitt på bullermattan. Nu, nu, ny neon-sonat i natten! (Mörk, mjuk glissandomusik i bakgrunden)

Bettye Lavette � You Seen One, You Seen 'Em All

(Eldorado i 70-talet) The Persuasions � Chapel Of Love (1973, cover på The Dixie Cup s låt från 1964)

Intervju med italienska sångerskan Alice

Alice � Una Notte Speciale (från Italien)

Nico � Saeta

Eldorado i 70-talet: John Lennon � Imagine (1971)

Reportage: Studion, det nyaste musikstället I Stockholm

Dom Dummaste � Jesu Kristi 100 Krig

Smokey Robinson � Yes It's You Lady

På samma våglängd: Quantum Jump � The Lone Ranger (1976, producerad av Rupert Hine )

Bill LaBounty � Look Who's Lonely Now

Kjell Alinge humor: Lilla Trend-trumpeten och häckande journalister (repris från 22 nov 1981)

Patrizia Pellegrino � Muzica Spaziale (från Italien)

Mia Sandberg � De' Du Talar Om

Eldorado betyder på svenska: Nattens nöjen och stjärnornas musik. Programmet producerades med passion och precision av: Kjell Alinge, Lars-Göran Nilsson, Lennart Wretlind. I övriga huvudroller: Stefan Wermelin, Lena Lövgren, Pontus Enhörning, Lena Palmqvist och Mikael B. Tretow.

C. M. Lord � Flashback

Ljudtekniker ej medtagna på de ljudfiler som jag lyssnat på radiogodis.se

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 4 februari 2018 (korrigerad och kompletterad 17 oktober 2019)