Eldorado/Lyx med Kjell Alinge

Söndag 17 april 1981 (helt komplett spellista)

Kjell Alinge: Och där får vi in en grön lampa, en gul lampa, en vit lampa, en röd lampa, en brun lampa och en liten blå lampa, och nu slår det ut en stor violett lampa och aj vad stark den var, det betyder att vi är ute i luften.

Rupert Hine � Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge: Det var en gång en liten, liten grammofonskiva. Hela vintern hade den där skivan legat i skivfabriken, i den mörka salen, bland dom stora lårarna, bland dom grå farbröderna med skyddshandskarna. Men nu har den fått åka jetplan och alldeles yr i matrisen hade den där skivan lastats på en gaffeltruck när den landat på Arlanda och förts i triumf in till Radiohuset. Och nu låg den där, alldeles glansig.

Jim Capaldi � That's Love

Eldorado i 60-talet: Johnny Cymbal � Mr. Bass Man (1963)

Film: Det bästa lilla horhuset i Texas ( The Best Little Whorehouse in Texas , musikalfilm, Colin Higgins, 1982, svensk premiär 22 april) med Burt Reynolds och Dolly Parton. Betyget BRONS.

Sheena Easton � Loner (b-sidan på singeln Are You Man Enough )

Robert Broberg � Trösta Mej! (specialinspelning, exklusivt för Eldorado Lyx, men gavs ut på LP:n Raket år 1985 med titeln Trösta Mig! )

Pressen på pulsen: Pressbyrån flödar som ett ymnighetshorn. En titt i senaste numret av Damernas Värld, Kvinnotidningen Q, Playboy, Men Only (med 3D-glasögon) samt Grönköpings Veckoblad .

Isadora [Juice] � Ragazzi Di Cittá (synthpop från Italien)

Eldorado Nippon med Lennart Wretlind och Noko Kawasaki: Smakprov ur det som sänds i den japanska radion som sprutar ur sig porlande, kolsyrade röster på alla stationer. Glada, kuttrande damer som skvätter och porlar och utmattar med all denna plötsliga vänlighet. Åka buss i Tokyo ska man inte göra om man är utlänning, men jag har Noko med mig [för att inte hamna vilse på grund av språkförbistring]. Inte ens på de här gamla stadsbussarna i Tokyo slipper man undan den glada uppåt kvinnorösten som talar om vad nästa station heter och ger nödvändig information till dem som vill ut i Tokyo och shoppa.

Yuko Kawai � Matenro Sakasu (= Skyskrapecirkus, pop från Japan)

Fjum-fjum reportage: Rakel Granditsky intervjuar målarna Mats Nilsson och Joakim Ahlsén på Lustiga Huset i Gröna Lund.

Nona Hendryx � Transformation

Fjum-fjum reportage: Rakel Granditsky på Lustiga Huset (forts.)

Eldorado i 60-talet: Georgie Fame � Yeah, Yeah (1964)

(Eldorado I 60-talet) Blossom Dearie � Sweet Georgie Fame (1967)

Brevboxen med Kjell Alinge (I bakgrunden: Vladimir Cosma � Promenade Sentimental ): Betraktelser och humor om meningen med livet

Leesha Paradise � Waiting (avbryts efter en och en halv minut)

Avbrott för ett nyhetssammandrag från Ekoredaktionen

*

Kjell Alinge (hummar): LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLYX!

Rupert Hine � Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge: Eldorado Lyx, andra varvet. Folk skriver brev, frågar: Hur bär ni er åt för att få fram den här rätta, den här exakta, den här precisionskopierade direkta Eldoradotonen Lyx-sp'mmmm, hur gör ni för att få fram allt detta? Och för att ge er en unik inblick i hur undret, hur miraklet sker, kopplar vi nu direkt över till lyx-labbet.

Tom Snow � I Almost Let You Go

På samma våglängd: Smokey Robinson � Being With You (1981)

Pressen på pulsen (I bakgrunden vanligt förekommande lugn plingande musik med visslande synth): I amerikanska Newsweek : Amerikanarna har börjat äta choklad som aldrig förr; särskilt dyrbar lyxchoklad ökar mest i försäljning.

Isadora [Juice] � Tarantella-Taranté (synthpop från Italien, från hennes kommande LP II )

Fjum-fjum reportage: Janne Forssell från en presskonferens om filmen Brottsplats Gorkijparken ( Gorky Park , Michael Apted, 1983, svensk premiär 25 februari 1984)som med Lee Marvin ska filmas i Sverige. Även intervju med skådespelaren Lee Marvin (han med den mörka sammetsrösten).

(Eldorado i 60-talet) Lee Marvin � Wand'rin Star (1969, från westernfilmen Guldruschens glada dagar )

Ted ström � Perrong Nr. 5 (specialinspelning, exklusivt för Eldorado, men kom att ges ut på LP:n Ge Mig Mer år 1984)

Faktafönstret med Kjell Alinge: betraktelser och humor om feber

Marine Girls � Fever

Fjum-fjum reportage: Rakel Granditsky på Lustiga Huset (forts.)

(Eldorado i 50-talet) �Fats� Waller And His Rhythm � Until The Real Thing Comes Along (1955)

Eldorado i 80-talet: Lars Hoflund � Sången Om Dig

Eldorradoimperiet anfaller varje söndag. Lyxlandsättning varje söndagsförmiddag, tio till tolv och i rollen som P3-passiona möter du: Kjell Alinge, Lennart Wretlind. Och så förstås dom magnetiska medlöparna: Noko Kawasaki, Rakel Granditsky. Och just idag som gästagent: Janne Forssell.

Sleeping Lions � Out Of The Darkness (b-sidan på singeln Wonderful You Are )

Vanlig hallåkvinna: Out Of The Darkness med Sleeping Lions avslutade Eldorado Lyx . Ljudtekniker: Bampe Karlsson, Rolf Lidwall och Lars-Erik Wallmark.

 

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 13 september 2021