Eldorado/Lyx med Kjell Alinge

Söndag 3 juli 1983 (helt komplett spellista)

Ljudeffekt: Hästgnägg

Rupert Hine � Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge (djungeltrummor i bakgrunden): Koala Kum-Kulump-Kusi, den adertonde i förtiåttonde, nittonhundratrettisju. Expeditionen fortsätter genom djungeln, ljuvlig och jävlig. Eldoradopatrullen plöjer vidare. Mörkret är en märklig mur, tät som en monsun av marmelad. Välkomna till Marmeladradion i djungelgiffeln. Så här dags stiger ett skimmer, ett giftigt glimmer, ur radions raviner. Lögnerna blir skärare, stjärnorna blir listigare, himlapulsen hastigare. Eldoradoexpeditionen, dom gyllene jävlarna, tränger snart in på jungfrulig mark, fjärran från Folkets park och musikens Marx. Men först forcerar vi i ilmarscher genom den svenska hängsäckens betongslummer. Här ligga de fasansfulla klumpkäftarna, de tunggumpande tristmörtarna, här finna vi sida vid sida, slumrande, de rotfyllda pappskallarna, de slokörade isterfjärtarna, flörtkorkarna, plutskaften, predikopaddorna och dåndimpsaladåberna, dallrande After Dark, som dom säger i Jönköping och Gyttjehuk. Men Eldoradoexpeditionen hugger sig fram genom den svenska slummern, slummen. Vi tränger trotsigt genom tröttsuggans dal. Lämnar den lokalbedövade lokalbefolkningen bakom oss, och vadar, nu vadar vi, vandrar, vinglar vidare tills vi ser hur hela horisonten börjar glittra. Du känner ett lätt Scooby Doo-skalv i jordskorpan komma flimrande, och vittringen kittlar, vi nyser av neon, snart framme, snart framme, snart fra� snart framme i den laglösa lyxens lata lagun. Öh, hoppsan, jag har fått en hägring på min harpun! Hehe! (repris från 9 februari 1982)

Planet P � Only You And Me

Express � Sommardagar

Janne Ferm intervjuar makeupartisten Lulu Murray (som nämns på baksidan av Agnetha Fältskogs LP, i bakgrunden: Billy Cobham � Stratus (1973))

Diana Ross � Love Will Make It Right

Janne Ferm intervjuar Lulu Murray (forts. i bakgrunden Fleetwood Mac � Albatross (1968))

(Eldorado i 60-talet) The Dixie Cups � Chapel of Love (1964)

Annabel Lamb � Take Me In Your Arms

Donna Summer � Tokyo

Eldorado Nippon : Lennart Wretlind intervjuar svenskjapanen Bosse Berglund som sysslar med översättningar och kortvågsradio

Kiyoshi Maekawa � Nakimushi Hime No Monogatari (= A Story Of A Sad Princess , soft pop från Japan)

Eldorado Nippon : Lennart Wretlind intervjuar Bosse Berglund i Tokyo (forts.)

Lennart Wretlind påannons: Lyx. Eldorado Lyx heter det här programmet. Men jag vill gärna påminna om ett annat program: Camouflage. (programmets jingel hörs) Camouflage heter det nya programmet som går varje lördagkväll i sommar klockan 23 till midnatt. Och det är Kjell Alinge och jag, Lennart Wretlind, som turas om att göra Camouflage , varje lördag klockan 23. (programmet sändes i SR P3 lördagarna 18 juni � 27 aug 1983)

Säd Cäfë a.k.a. Sad Café � Keep Us Together

Jangel med Gang Bang: Du gör mig galen när du lyssnar på Eldorado!

Avbrott för en sammanfattning av morgonens nyheter från TT

*

Ljudeffekt: Vattenström som porlar i grotta

Rupert Hine � Eldoradosignatur (kort)

Kjell Alinge: Det finns folk som säger att: Eldorado är ett passiviserande, degigt, heltäckande, alldeles otroligt slött och segt och sömnigt program som all� i synnerhet ni som gjorde så fantastiskt rebelliska och upproriska och uppkäftiga program, säger man och tittar på oss med stränga blickar. Varför gör ni det här, det förstår inte jag, och då så svarar vi alltid på det här sättet att: Hörrudu. Hörrudu, alltså en sak ska du ha klart för dig att upprorskänsla och den rebelliska tonen, den, det är, vi är fortfarande samma, samma kämpa�! Jag blir all�! Ja, den här glöden alltså, den finns som en brinnande eld, jag bara allting som jag �! Tänk, va, saker som gör mig galen, jamen fortfarande! Bara en sån sak, va, tänk en sån sak, va, så där typiskt som när man skall, som när man ska öppna en ölburk, va? Och så får man den här lilla fåniga ringen i handen och så sitter fortfarande den lilla plippsan kvar som ölet ska rinna ut genom den lilla trekanten i aluminium och så kommer det inte, så har man ingen konservöppnare, va. Och så står man där och är törstig och har den här fåniga ringen på handen, och så �! Bara, bara det ...! Man blir ju �! Jamen �! En annan sak till exempel är det här med när man ska sola sig hemma i lägenheten och så öppnar man balkongen på trekvart. Och så lägger man en liten pläd där, man har prövat dan innan. Så lägger man sig där och väntar till klockan halv fyra då solen ska vrida upp över fasaden. Och vad tror ni händer? Då har några idioter satt en byggnadskran där � ska bara göra om fasaden � så att man får skugga! Man har lagt sig där på pläden, va, med en Pommac och så får man skugga av den här fåniga byggnadskranen med byggnadsfirmans OTV, Otto öh� Torséen Firma, får man på låret baklänges, va, för att man somnat i solen, så kan man inte gå ut, bara för att ...! Alltså såna där saker, det har dom inte satt upp några anslag om som dom borde ha gjort, jamen jag blir så �! Den där firman ...! Jag ska tamejfan, jag ska ringa och stämma verkstan som gör dom här jävla burkarna, och jag ska tamigfan ta och ringa! Jag skriver en insändare! Sånt här, det �! Det här samhället, va, det har gått för långt när sånt här tolereras, och jag ska, jag ska tamejfan ringa! Nu blir jag så arg! Var är telefonen?! Ta fram den! Ta fram den!!

Dusty Springfield � Don't Think We Could Ever Be Friends

På samma våglängd: Dinah Washington � Manhattan (1960)

The Police � Walking In Your Footsteps

Rakel Granditsky intervjuar Anthony Perkins som spelar i Psycho II (sv. premiär 1 juli)

Gwen McCrae � Keep The Fire Burning (1982)

Rakel Granditsky intervjuar Anthony Perkins (forts.)

The Hollies � Having A Good Time

Janne Ferm intervjuar Lulu Murray (forts., i bakgrunden: Barbra Streisand � Woman In Love (1980))

Diana Ross � Pieces Of Ice (från den nya LP:n Ross )

Eldorado Nippon: Lennart Wretlind intervjuar Bosse Berglund i Tokyo (forts.)

Eldorado Lyx. Vi som gör det heter : Kjell Alinge, Lennart Wretlind. Tillsammans med de magnetiska medlöparna: Janne Ferm , Lena Palmkvist, Rakel Granditsky.

Roger Rönning � Spindelnät

Vanlig hallåkvinna: Spindelnät med Roger Rönning avslutade förmiddagens Eldorado/Lyx. Ljudtekniker var Agneta Hammarström, Maria Gayevska och Bampe Karlsson. Klockan är strax fyra minuter i tolv, klockan tolv blir det nyheter, vi lyssnar till lite musik fram till dess.

Earth, Wind & Fire � Fall In Love With Me

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 13 oktober 2021