Istället för Radioapparaten

Söndag 25 december 1983 (helt komplett spellista)

Jan-Erik Sundqvist: Två minuter över tio, här i P3, skulle det ha varit dags för sssssssssssss (glad pratjingel) Radioapparaten . Åh, är ni på det goda humöret? Då blir ni säker mycket besvikna nu för tyvärr, Radioapparatens söndagsproducenter Lennart Wretlind och Kjell Alinge har blivit sjuka, och sändningen blir tyvärr inte av. Istället så sitter jag här, jag heter Jan-Erik Sundqvist och inbjuder dig gärna till att vara med om en nästan två timmar lång musikmosaik, och den börjar på det här traditionella julsättet:

Efva Attling, Stefan Nilsson, Åke Sundqvist, Sten Forsman – White Christmas (långsam, drömsk synthlåt som avslutas med laserstrålar och stjärnskottseffekter)

Ulf Lundell – Öppna Landskap

Tim Hardin – Bird On The Wire (cover på en låt av Leonard Cohen )

Jackson Browne – Here Come Those Tears Again

Jan-Erik Sundqvist: […] och Sten Forsman inledde den här nästan två timmar långa musikmixen som radiounderhållningen bjuder på istället för programmet Radioapparaten som inte sänds idag, därför att producenterna Lennart Wretlind och Kjell Alinge är sjuka.

Joe Cocker & Jennifer Warnes – Up Where We Belong (ur filmen En officer och en gentleman )

Mink DeVille – Stand By Me (cover på en låt av Ben E. King )

Southside Johnny & The Ashbury Jukes – Can't Stop Thinking Of You

The Romantics – Talking In Your Sleep (maxiversionen)

Jan-Erik Sundqvist: The Romantics, Talking In Your Sleep . Gruppen kommer från USA och har sin första kommersiella framgång med den här låten. Och i tisdags, i programmet Rox , så blev den alltså etta på en tio-i-topplista som lyssnarna hade röstat fram. (Nedanstående låt har börjat spelas) Men vad är det här för bit? Jo, det är mångas favorit, för den här låten, den blev tvåa på samma tio-i-topplista, den som Rox -lyssnarna röstade fram alltså. Det är The Call, gruppen kommer från San Fransisco, låten heter The Walls Came Down .

The Call – The Walls Came Down

Otis Ligget – Every Breath You Take (annorlunda version av den kända låten med The Police )

Secret Service – Do It

Gyllene Tider – Teaser Japanese

Agnetha Fältskog – The Heat Is On (Super Dance Music Mix)

Jan-Erik Sundqvist: Den svenska sommarhiten 1983, The Heat Is On med Agnetha Fältskog. Och den här musikmixen fortsätter efter nyheterna. Sveriges Riksradio Program 3, klockan är elva.

Avbrott för en sammanfattning av morgonens nyheter från TT

*

Jan-Erik Sundqvist: Vi lyssnar till Riksradions Program 3, och här fortsätter radiounderhållningens musikmix som sänds istället för programmet Radioapparaten . Om en vecka skriver vi 1984, vilken fest, vilken yra!

Anders F. Rönnblom – 1984 (Vilken Fest, Vilken Yra) (ny singel!)

Ulf Lundell – Bättre Tider (specialversion, tillsammans med gruppen Topless , inspelningen gjordes för Växjö TV och finns vid denna tid inte på skiva – tveksamt om Kjell Alinge hade valt denna rocklåt)

Prince – 1999 (singelversionen)

Men Without Hats – Safety Dance

Donna Summer – She Works Hard For The Money

Heaven 17 – Crushed By The Wheels Of Industry

Torsson – Sverige (en raggarlåt som Kjell Alinge aldrig skulle ha valt)

Rockfile – Marie, Marie (ytterligare en raggarlåt som Kjell Alinge aldrig skulle ha valt)

Rod Stewart – Baby Jane

Frida – I Know There's Something Going On

Michael Jackson – Billie Jean

Tracey Ullman – They Don't Know

Jan-Erik Sundqvist: I större delen av den andra timmen av det här ersättningsprogrammet för Radioapparaten, som gjort en dags uppehåll på grund av sjukdom, så har ni hört mycket ny musik. Därför så vill jag hemskt gärna avsluta med en gammal låt, en tio år gammal låt, med John Hiatt som är så populär just nu med Ridin' With The King . Det här är titelspåret från hans debutalbum som kom 1973, Hangin' Around The Observatory med John Hiatt.

John Hiatt – Hangin' Around The Observatory (1973, denna röstraspiga rocklåt skulle Kjell Alinge inte heller ha valt)

Ordinarie hallåman: Istället för Radioapparaten , en musikmix med gamla och nya hits, ljudtekniker har varit Gunnar Östlund och presentatör Jan-Erik Sundqvist. Ett finger med i spelet hade nu också Galaxen, Orlando, Kulan, Olsson och Skogis.

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 24 november 2021