Melodiradioapparaten

Söndag 4 mars 1984 (helt komplett spellista)

Ordinarie nyhetsankare: [�] Och det var nyheterna från Ekoredaktionen.

(ingen vinjett, inget intro, inte ens en presentation av programmet, musiken börjar genast)

Bob Lind � Elusive Butterfly

Dionne Warwick � Heartbreaker

Ordinarie hallåman: Fram tonade bilden av Steve McQueen, ett litet ögonblick i början där av Elusive Butterfly från filmen Äventyraren Thomas Crown , med just Steve McQueen, men vi hörde Bob Lind. Sen kom Dionne Warwick och Heartbreaker . (han presenterar sedan låtarna efter varannan låt)

Oscar Brown Jr. � Hazel's Hips (1962, i Shazam råkar det stå Hazel's Lips vilket är fel)

Randy Crawford � Don't Let Me Down (1976, cover på en låt av John Lennon )

Hansson de Wolfe United � Steget (I'm In The Mood For Love)

Frank Sinatra � My Way (1969)

Ted Ström � Segla Ut

Monica Törnell � Vintersaga

Ordinarie hallåman: Vintersaga med Monica Törnell, och vi hörde Segla Ut med Ted Ström dessförinnan, och då kom en av Teds låtar med Monica. Han sjöng inte själv där, men Monica sjöng den åt honom, eftersom ju han hade skrivit den åt henne. Den � såsig söndagsmorgon � den fjärde mars, och Radioapparaten som ni kanske har väntat er att höra har söndagsledigt idag. Detta förhindrar inte att Kjell Alinge svarar för musikvalet.

Johnny Mathis f. Deniece Williams � Love Won't Let Me Wait

Eurythmics � Here Comes The Rain Again

Ordinarie hallåman: Klockan är arton minuter i elva, ni lyssnar till Melodiradioapparaten , den som en gång slogs på av Kjell Alinge. En platta rullar nu som är inspelad av Michael Johnson, inte att förväxla med Jackson. Det är inte fy skam det heller, snarare tvärtom. Mums-mums med City Of The Angels .

Michael Johnson � City Of The Angels

Kit Hain � Perfect Timing

Tina Turner � Help!

Blossom Dearie � Feelin' Groovy � The 54th St. Bridge Song (1975, cover på en låt av Paul Simon )

Påannons som börjar med indiansång (i början på industrirocklåten Kowalski � Indianer som fortsätter i bakgrunden): Det här är Kowalski , västtysk grupp på platta, ni kommer att få höra hela låten i Lilla Bommen i kväll, Lilla Bommen , handlingsprogrammet för en bättre rock'n'roll, klockan 21 i P3. Det blir mycket nya plattor, nytt med Strindbergs , nytt med Barracudas , nytt med Laurie Anderson , som presenteras av Birgitta Larsson till på köpet. Och så presenterar vi vår alldeles egna inspelning med dom unga lovande göteborgsmusikerna I.S.9 [som debuterade 1983 med singeln Röda Hjärtans Extas ]. Glöm inte bort att lyssna på Lilla Bommen i kväll, klockan 21 i P3, vi hörs då! (Kjell Alinge hade aldrig lagt in en sådan påannons här om han medverkat i Radioapparaten , eftersom han aldrig varit en vän av vare sig 1980-talets rock'n'roll eller dito industrirock)

Påannons för det finska undomsprogrammet Oki Doki klockan 18:45 samma kväll i P2.

Ordinarie hallåman: Det här var lite information om vad som händer i en grannkanal, nämligen Program 2, i P1 där blir det nu högmässa klockan elva och vi är tillbaka efter nyheterna med: (jingel med ekoeffekt: Funkmusik! Punkmusik! Och dunkmusik! Älskogsmusik! Diiiin muuusiiiiiiiiiiiiiiiik.) Plattor sammanställda av Kjell Alinge. Det här är Riksradions Program 3 och klockan är elva.

Avbrott för en nyhetssammanfattning från TT

*

Vicki Sue Robinson � Daylight (souldiscolåt som börjar med ropet �Okej everybody, are you ready for this? Watch out, �cause here we go agaiiin! Wow!� avbryts efter endast tio sekunder)

Ordinarie hallåman: Klar entusiasm märker man här, och knappt fem minuter över elva är klockan den här söndagsmorgonen som inleder med, d.v.s. inleder musiken efter TT-nyheterna, med Dwight Twiley, och en undring som man kan ta sig an nära hjärtat. Why You Wanna Break My Heart . Tänk på det ni!

Dwight Twilley � Why You Wanna Break My Heart

The Police � Every Breath You Take

Roy Redmond � Good Day Sunshine (funkversion på låten av The Beatles )

Mungo Jerry � In The Summertime (juni 1970)

Hansson de Wolfe United � Chrysanthemum

The Beatles � I Am The Walrus (1967)

Christine McVie � The Challenge

Buddy Morrow And His Orchestra f. Tommy Mercer � I Can't Give You Anything But Love (And The Alphabet) (swing, storbandsjazz från 1950)

Marina Arcangeli � Via (från Italien)

Julie London � Take Back Your Mink (1961)

Marianne Faithfull � Times Square

Ted Ström � Ännu En Natt (specialinspelning från 1983 som kom att ges ut på LP:n Ge Mig Mer )

The Byrds � Eight Miles High (på topplistorna i maj 1966)

Junior Walker � Ball Baby

Ordinarie hallåman: Och då lämnar vi också två timmars Melodiradioapparat (sic!), producerat och sammanställt av Kjell Alinge. (Kjell Alinge var ALDRIG något fan av Melodiradion, vilket man kan höra i programmet Eldorado Special som sändes 5 maj 1981 med repris 7 augusti 1983, dessutom glömmer hallåmannen att nämna ljudteknikerna som medverkat.)

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 4 mars 2022