Radioapparaten Söndag med Lennart Wretlind

Söndag 25 mars 1984 (helt komplett spellista)

Ordinarie hallåman: [�] Och här i P3 då, Radioapparaten som presenteras av Lennart Wretlind.

Coste Apetrea � Radioapparatensignatur

Lennart Wretlind: Hallå! Hallå-hallå! Hallå, vakna nu, vi är igång nu! Redan! Det är dags nu. Det är de här klockorna som är, vad säger man? Hm� koko. Det är en ny tid idag, sommartid.

Ian Sutherland � Affairs Of The Heart

Monica Törnell � Vintersaga

På samma våglängd: Björn Holm � Invitation To The Blues

Björn J:Son Lindh & Staffan Scheja � Lake District (stämningsfullt instrumentalt pianostycke som avbryts efter en knapp minut)

Lennart Wretlind intervjuar musikern Staffan Scheja om hans och Lindhs nya LP-skiva Europa .

Björn J:Son Lindh & Staffan Scheja � S:t Petersburg (dramatiskt instrumentalt pianostycke)

Matt Bianco � Get Out Of Your Lazy Bed

Rakel Granditsky intervjuar Marianne von Bornstedt som bedriver kursverksamhet i god ton och uppförande för unga människor som ska ut i [societets]livet (med snuttar ur Zarah Leander & Åke Jelvings Orkester � Ernst Rolf-Potpurri: Vad Kvinnan Vill (1969) och Karl Gerhard � En Doft Ifrån Den Fina Världen (1949))

Tim Finn � Fracton Too Much Friction

Rakel Granditsky intervjuar Marianne von Bornstedt (forts. med snuttar ur Zarah Leander & Åke Jelvings Orkester � Ernst Rolf-Potpurri: Din Vår Är Min Vår (1969), Lisbeth Bodin � Kungens Lilla Piga (1972) samt ur Zarah Leander & Åke Jelvings Orkester � Ernst Rolf-Potpurri: Kvinnan Bakom Allt (1969))

Dionne Warwick � What Can A Miracle Do

Gang Bang � Undervattensvärld (från den nya dubbelsingeln Undervattensvärld )

The Beach Boys � Surfer Girl (1963)

Nass El Ghiwane � Dalyne (marockansk folkmusik som efter en halv minut fortsätter som bakgrundsmusik till följande reportage.)

Lennart Wretlind: Det var en lördagkväll i höstas i TV2. Det var som om tv-hinnan plötsligt sprängts bort, jag kunde se landet Marocko klart och tydligt, som om jag tittade genom ett jättelikt nyckelhål. En folkmassa som gunga' och svaja' och dansa', och på scenen fyra män med akustiska instrument som gjorde musik, starkare och mer rytmiskt än det mesta man hör idag. Klagande och längtansfulla musikslingor. Och plötsligt andra rytmer, sparsammare, på en liten gata i Marrakesh. Från en verkstad hörs gamla män som med stämjärn hackar fram mönster i träbord, en hantverkarrrytm som blandas med tamburinslag. En farbror med flöjt kommer gående, svängande, spelande. Det blir improviserad gatumusik, lika stark som från konserten nyss. Ja, det var en sällsynt kväll framför tv:n, jag vill åka till Marocko och höra och se mera. Och så får jag reda på nu, att en bit av Marocko kommer till Stockholm. För den här marockanska gruppen, Nass El Ghiwane , de kommer till Stockholm nästa söndageftermiddag för att ge en konsert i Folkets Hus. Och i den här radiokanalen, P3, så kommer Ett drömspel � Marrakesh nästa torsdagskväll, klockan 22.

Naked Eyes � Promises, Promises (Single Version) (med Tony Mansfield från gruppen New Musik )

Kjell Alinge och Janne Forssell humor: Vi i Femman � Vad hette Elvis Presley när han spelade in just den här melodin? (repris från radioprogrammet Eldorado 11 oktober 1981)

Rockwell � Somebody's Watching Me (LP-versionen)

Avbrott för ett sammandrag av morgonens nyheter från TT

*

Coste Apetrea � Radioapparatensignatur

Lennart Wretlind: Så där är vi tillbaka efter elvanyheterna. Jo, jag sa elva nyheterna, det är ju sommartid från och med idag.

Valérie Lagrange � La Folie (från Frankrike)

Tony Pastor And His Orchestra � Dinah (1941) från albumet We Meet Again

Yes � Leave It (Single Remix Version)

Kjell Alinge & Janne Forssell humor: (Forssell med gäll röst): Jaa, hörrudu, nu går det verkligen utför! (Alinge med gäll röst): Det ska jag säga, med en rasande fart med det här samhället! [�] (repris från 1 januari 1984)

Monica Törnell � Lily

Mary Wells � My Guy

Lennart Wretlinds reportage från Bali där det jämt är ceremonier och festivaler, och där templen har födelsedagar. (i början hörs en snutt ur Gyllene Regn , ett stycke gamelanmusik från Bali: Gde Purana � Gamelan Gong Kebjar: Golden Rain (Hudjan Mass) (1969)) Balineserna får trots det ofta tillfällen att lämna risfälten och klä upp sig. Kvinnorna i sina vackraste saronger och blusar i lysande, klara färger är draperade i guld- och silverbrokad, och bär tunga laster av frukt och blommor på sina huvuden. Männen bär på parasoller, musikinstrument och glada flaggor. Även barnen får följa med när halva byns invånare i flerdubbla led vandrar mot ett av de tusentals tempel som finns på Bali.

Lennart Wretlind intervjuar den svenske turisten Mona Schauseil i byn Ubud på Bali. Templen är öppna, låga byggnader utan tak och festerna ställs in ifall det regnar. När Wretlind var på Bali januari-februari var det regnperiod och det regnade ofta, men eftersom det var varmt tyckte han det var svalkande skönt.

Lennart Wretlind intervjuar flygvärdinnan Mona Schauseil (forts.) på Café Lotus i byn Ubud, omgivet av trädgård, tempel och en stor damm med jättelika röda lotusblommor. I caféet sittar man på kuddar på en upphöjd plattform under tak av bambu och gräs, men inga väggar. För 200-300 rupiah (2 kr!) kan man be en bybo klättra upp i en palm och hämta en färsk kokosnöt som han gör ett jack i med en machete. Av en skalbit gör de ett sugrör som de stoppar ner i skåran. Mona tycker om det ständigt leende, engegerade folket som verkligen bryr sig om sina gäster som känner sig välkomna.

Malcolm McLaren � Obatala (varm rytmisk instrumental musik från Dominikanska Republiken, Västindien)

Lennart Wretlind intervjuar Mona Schauseil (forts.) och hennes kompis Angie som cykelturistar. De rostiga cyklarna som de fick låna (inte hyra) saknar lås. Som flygvärdinna får Mona se mycket av världen, men det är en kolonialtripp jämfört med att som nu få bo på landet bland invånarna.

Frank Sinatra � Bali Ha'i (1949)

Lennart Wretlinds reportage från byn Ubud på Bali, intervju med Mona (forts.) En vanlig, modern missuppfattning är att Bali skulle vara ett nerdrogat hippiereservat för långhåriga surfare från Australien � så är det inte! Balineserna själva tycker det är vansinne med dem som sysslar med psykedeliska svampar, de hör inte alls hemma i deras kultur. Enligt Mona låg en svensk tjej i koma i tre veckor, var sedan totalförlamad i sex veckor, efter att ha ätit en sån där �magisk� svamp, vilket dessutom blev en dyr vistelse, eftersom hennes försäkring inte gällde där.

Cristina � She Can't Say That Anymore (från hennes nya LP Sleep It Off )

Coste Apetrea � Ingenting Är Säkert I En Tidning

999 � 13th Floor Madness (Long Version)

Ordinarie hallåman: Thirteenth Floor Madness med gruppen Nine Nine Nine avslutade Radioapparaten och den presenterades av Lennart Wretlind idag söndag. Dessutom medverkade Kjell Alinge, Janne Forssell och Rakel Granditsky. Klockan är 6 minuter i 12, vi har vår meddelandetid men inga meddelanden för stunden, det som följer härnäst i den här kanalen är nyheter klockan 12 och sen Skivstaffetten med Kent Finell någonstans i Sverige. [�] (Hallåmannen nämner inte ljudteknikerna)

Björn J:Son Lindh � Västlig Bris (instrumental soft jazzlåt med munspel och saxofon)

 

 

 

Tillbaka till Musiklistan

fil.mag. Sandra Petojevic, 4 mars 2022