Min fattigmansmodell av den heliga tronsläden


Den här tronsläden har jag tillverkat själv av kartong från tomma fling- och müslipaket. Jag har färglagt den med färgade blyertspennor samt med svart bläckpenna (ej kulspets utom signaturen på undersidan). Den är tillverkad 5 - 25 oktober 2003 och jag ägnade i snitt ett par timmar per dag åt den. Den är byggd i skala 1:12 och den är 24 cm (9,5 tum) lång, 19 cm (7,5 tum) bred och 26,5 (10,5 tum) cm hög. Att den blev byggd exakt i skala 1:12 beror på ett bisarrt faktum: En HavreFras-kartong är precis 19 cm bred och den bredaste delen på tronsläden är den roterande kopparskivan i aktern och naturligtvis ville jag göra modellen så stor som möjligt ...
Klicka på bilderna så att du kan se fler detaljer!

 

OBS! Klickar du här förstör du överraskningsmomentet i Maktens tiaror!
Det här är en skotsk modell från 1990-talet som var utställd på Museum of Science and Industry, Chicago, USA, år 2001-02. Den här bilden har jag inte plåtat, men den ger en perfekt bild av den Namnlöse Profetens heliga tronsläde.
Det var den här modellen som var förebilden för min egen modell, även om jag aldrig såg den i verkligheten.
Klickar du på den här bilden kommer du till bilden på museets hemsida. OBS gör du det, kan en viktig del av överraskningsmomentet i slutet av min fantasyroman Maktens tiaror gå förlorad! Jag råder dig att läsa ut Maktens tiaror först och därefter klicka på den här bilden, annars blir romanen kanske inte lika spännande! Men vet du redan vad tronsläden egentligen är för något, så kan du gärna klicka!

 

Författare och modellbyggare: Sandra Petojevic
25 april 2004

Tillbaka till Matebia
Tillbaka till fantasyromanen